Onnellisuus on asennekysymys – näistä arkisista asioista kannattaa nauttia

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Onnellisuuteen johtavat asiat ovat usein arkisia ja yksinkertaisia. Aitoon tyytyväisyyteen ei välttämättä tarvita uutta autoa ja jättikokoista kartanoa, kun hymyn voi saavuttaa maittavan ruoan tai ystävien kanssa vietetyn ajan avulla. Pienet asiat tuottavat onnea päivittäin.

Elämä on elämistä varten, eikä odotusta onnetarten. Jokainen voi nauttia arkisista pikkujutuista, kuten puhtaista lakanoista, herkullisesta suklaaleivoksesta tai pitkästä kävelylenkistä. Hyvää mieltä tuottavat asiat ovat yleensä edullisia tai ilmaisia arjen momentteja. Lomamatkan varaaminen tuottaa iloa pitkäksi aikaa, kuten myös vasta siivottu koti.

Sano rakkaallesi rakastavasi häntä ja nauttikaa kupillinen kuumaa juomaa illan iloksi. Anna läheiselle pieni lahja tai toteuta pikkutuhma yllätys. Hyvää mieltä tuottavat myös uusien vaatteiden ostaminen, juustojen maisteleminen, hyvän kirjan lukeminen tai peiton alla torkkuminen. Osa nauttii kirpeästä talvisäästä pihalla, kun toinen saa nautintonsa kahvilassa sanomalehteä lukien.

Nauti illasta teatterissa tai käy kampaajalla. Arjen luksusta ovat myös ruuhkaton liikenne tai upeasti valmistettu pihvi. Pidä pyjamapäivä ja kirjoita kirje kaverille. Yksinkertaiset asiat saattavat tuottaa moninkertaisen onnen, johon kaikilla on varaa. Onnellisuus voi olla asennekysymys.