Venäjä kielsi scientologian uskontona: ”Se on vain tavaramerkki”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Moskovassa on annettu merkittävä päätös koskien scientologiaa. Tuomioistuimen päätöksen mukaan scientologia ei nimittäin ole uskonto, vaan yhdysvaltalainen tavaramerkki. Ensimmäinen scientologinen kirkko avattiin Moskovassa vuonna 1994.

Vuonna 2011 kirkko siirrettiin suureen arvokiinteistöön lähellä Punaista toria. Kirkon avaamisesta lähtien scientologit ovat hakeneet tunnustusta uskonnolleen, mutta sitä ei ole Venäjällä myönnetty toistuvista yrityksistä huolimatta.

The Independent -lehden mukaan Venäjän oikeusministeriön edustajat kertoivat, että scientologit ovat omilla rajoituksillaan vaikeuttaneet kirkon tunnustamista. Lain mukaan scientologia on Venäjällä vain tavaramerkki, eikä uskonto. Kirkon vastustajat ovat olleet oikeustuomioistuimen päätöksestä mielissään.