Tutkimus: Lihaksikkaat miehet ovat huonoja poikaystäviä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naisen unelmissa saattaa olla seksiä tihkuva mies, jonka lihakset pullistelevat aidon uroksen lailla. Vaikka neitokainen saattaa nähdä lihaskimpussa suojelevan ja seksikkään komistuksen, saattaa mies olla erittäin huonoa poikaystävämateriaalia.

Westminsterin yliopisto on toteuttanut tutkimuksen, jonka mukaan lihaksikkaat miehet ovat kaikista huonoimpia poikaystäviä. Yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui 327 brittiläistä heteromiestä, joista yli kolmannes oli sinkkuja. Miehille esitettyjen kysymysten perusteella selvisi, että mitä enemmän kaksilahkeisella oli lihaksia, sitä seksistisempi ja vihamielisempi hän naisia kohtaa oli.

Lihaksiin liittyy runsaasti ajatuksia voimasta ja hyvästä kunnosta. Your Tango -sivusto muistuttaa, että maskuliinisuuteen liittyy stereotyyppisesti myös isojen lihasten olemassaolo. Toisinaan miehet rakentavat kehoa omatessaan päähänpinttymän ”oikean miehen” vartalonmallista. Lihaksilla pyritään lisäämään miehekkyyttä.