Opiskelija 3D-tulosti itselataavan aseen – julkaisi ohjeet netissä

Digi · Annika Kela

Konetekniikan insinööriksi opiskeleva James Patrick on kehittänyt itselataavan aseen, jonka osat on tulostettavissa 3D-tulostimella, lukuun ottamatta aseen metallista iskuria. Kuukausia kestänyt suunnittelutyö huipentui aseen kokoamiseen ja viimein The PM522 Washbear -ase oli valmis .

Fox Tech -sivuston mukaan Patrick on testannut asetta ja se toimii moitteetta. Ase on ensimmäinen laatuaan, sillä aiemmat 3D-tulostimella tehdyt aseet eivät ole olleet itselatautuvia. Ensimmäinen 3D-tulostimella tulostettu ase tehtiin kaksi vuotta sitten Cody Wilsonin suunnittelemana.

James Patrick on julkaissut netissä videon, jossa on ohjeet PM522 Washbearin tekemiseen. Daily Mail -lehden mukaan itselataavan aseen kaava löytyy netistä yksityiskohtineen. Ainakaan toistaiseksi viranomaiset eivät ole puuttuneet asian laillisuuteen. Yhdysvalloissa oikean aseen hankkiminen on helpompaa kuin aseen tulostaminen 3D-tulostimella.