Linnun steppaus ihastuttaa – ei edes huomata paljaalla silmällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien perjantai-illan huumassa olevien ihmisten tapaan sinipääpeipot pyrkivät hurmaamaan potentiaalisia kumppaneita tanssin avulla. Lintujen jalkojen nopeus saa kuitenkin kovimpienkin parkettien partaveitsien taidot kalpenemaan.

National Geographicin tuoreella videolla nähdään, kuinka sinipääpeippo yrittää tehdä vaikutuksen lajikumppaniinsa tanssin avulla. Tavallisella nopeudella näyttää siltä, kuin lintu vain loikkisi paikallaan. Hidastettu kuva paljastaa peipon ”steppaavan” jaloillaan nopeudella, jota ihmisen silmät eivät edes erota.

YouTube
YouTube

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat