Mona Lisasta tehdään 3D-versio – näkövammaiset saavat koskea

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi maailman kuuluisimmista tauluista on saamassa 3D-versionsa nykyaikaisen tulostuksen avulla. Taiteilja Leonardo Da Vincin Mona Lisa -maalaus aiotaan tulostaa 3D-tulostimella kosketeltavaan muotoon.

The Unseen Art -projektin tarkoituksena on tuoda maailman upeimmat taidoteokset näkökyvyttömien ihmisten koettavaksi. 3D-tulostuksen avulla näkökyvyttömät voivat tunnustella taidemaalareiden mestariteoksia.

Daily Mail -lehden mukaan projektissa mukana oleva Marc Dillon on tulostanut taideteoksista jo muutamia 3D-versioita. Hän uskoo Mona Lisa -maalauksen tunnustelemisen olevan ihmisille unohtumaton kokemus. The Unseen Art -projekti hakee joukkorahoitusta taulujen tulostamista varten. Yksi projektin päämääristä on viedä 3D-tauluja eri puolille maailmaa, jotta mahdollisimman monet voisivat kokea kuuluisimmat taulut käsin tunnustelemalla.