Apple poistamassa kuulokeliitännän iPhonesta

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen kerrotaan suunnittelevan seuraavasta iPhone-mallistaan aikaisempaa litteämpää. Tämä tietäisi huonoja uutisia monille musiikin kuuntelijoille: Perinteinen 3.5 millin kuulokeliintäntä tulisi luotettavana pidetyn japanilaisen Macotakara-blogin mukaan häviämään puhelimesta.

Kuulokeportin sijaan seuraavasta iPhone-mallista löytyis ainoastaan USB-kytkennälle tarkoitettu Lightning-liitäntä. Näin ollen iPhonen omistajien täytyisi käyttää joko varta vasten laitteelle suunniteltuja kuulokkeita, langattomia bluetooth-kuulokkeita tai adapteria.

Uudistus tarkoittaisi todennäköisesti myös sitä, ettei kuulokkeita voisi käyttää iPhonen latauksen aikana. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut huhuja. USA Today -lehden mukaan yhtiön uskotaan paljastavan seuraavan iPhone-mallinsa syksyllä 2016.