Apple poistamassa kuulokeliitännän iPhonesta

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen kerrotaan suunnittelevan seuraavasta iPhone-mallistaan aikaisempaa litteämpää. Tämä tietäisi huonoja uutisia monille musiikin kuuntelijoille: Perinteinen 3.5 millin kuulokeliintäntä tulisi luotettavana pidetyn japanilaisen Macotakara-blogin mukaan häviämään puhelimesta.

Kuulokeportin sijaan seuraavasta iPhone-mallista löytyis ainoastaan USB-kytkennälle tarkoitettu Lightning-liitäntä. Näin ollen iPhonen omistajien täytyisi käyttää joko varta vasten laitteelle suunniteltuja kuulokkeita, langattomia bluetooth-kuulokkeita tai adapteria.

Uudistus tarkoittaisi todennäköisesti myös sitä, ettei kuulokkeita voisi käyttää iPhonen latauksen aikana. Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut huhuja. USA Today -lehden mukaan yhtiön uskotaan paljastavan seuraavan iPhone-mallinsa syksyllä 2016.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat