Mark Zuckerberg lahjoittaa 45 000 000 000 dollaria – 99 % Facebookin osakkeistaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebookin perustaja ja pääomistaja Mark Zuckerberg esitteli eilen maailmalle viikko sitten syntyneen Max-esikoisensa ja kertoi samalla lahjoittavansa lähes koko omaisuutensa pois. Kyseessä tulee olemaan yksi maailmanhistorian suurimmista lahjoituksista.

Maailman rikkaimpiin ihmisiin jo vuosia lukeutuneen Zuckerbergin nykyinen omaisuus on lähes 50 miljardin dollarin arvoinen. Ei ole kuitenkaan pitkään, sillä hän ja vaimonsa Priscilla Chan kertoivat Facebookissa julkaisemassaan viestissä lahjoittavansa 99 prosenttia omistamistaan Facebookin osakkeista hyväntekeväisyyteen.

Upporikas miljardööri ei tee lahjoitustaan kuitenkaan kerralla, vaan ”elämänsä aikana” uuden The Chan Zuckerberg Initiative -järjestönsä kautta. Lahjoitusten on määrä kohdistua erityisesti tarkoituksiin, joissa keskitytään oppimisen, sairaanhoidon ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Vaikka Zuckerbergin osakeomistus yhtiössä vähenee, aikoo hän silti pitää hallussaan määräenemmistön äänioikeuden yhtiökokouksissa.