Ruisrock julkisti ensimmäiset tähtensä: ”Major Lazer ja Cheek”

Festarit · Stara.fi

Turun Ruissalossa 8. – 10. heinäkuuta juhlittavan Ruisrock-festivaalin ensimmäiset kiinnitykset ovat huippusuosittu yhdysvaltalainen elektrokokoonpano Major Lazer sekä tauolta palannut kotimaan megatähti Cheek.

Huipputuottaja Diplon sekä Jillionairen ja Walshy Firen muodostaman Major Lazer yhdistelee elektronista tanssimusiikkia reggaeen, dancehalliin, houseen ja moombahtoniin. Yhtye julkaisi tänä vuonna kolmannen albuminsa Peace is Mission, jonka Lean On -hittisinkku nousi Spotifyn kaikkien aikojen streamatuimmaksi kappaleeksi yli 527 miljoonan kuuntelumäärällään.

Vuonna 2015 jo 46. kertaa järjestetty festivaali teki yleisöennätyksensä, kun Ruissalossa juhli viikonlopun aikana yhteensä 95.000 kävijää. Ruisrock vastaanotti lokakuussa Vuoden festivaalin palkinnon Musiikki ja Media -tapahtuman Industry Awards Gaalassa.