Salakuljettaja kärähti rajalla – housuista löytyi 51 merikilpikonnaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadan rajavartijat ovat ottaneet kiinni miehen, joka yritti salakuljettaa eläimiä rajan yli. Tarkistuksessa 27-vuotiaan Kai Xun housuista löytyi 51 merikilpikonnaa. Yhdysvalloista Kanadaan pyrkinyt mies on nyt pidätetty.

The Independent -lehden mukaan 51 kilpikonnan löytyminen oli vasta jäävuoren huippu, sillä Kai oli todellisuudessa syyllistynyt suurempaan salakuljetusvyyhtiin. Mies oli yrittänyt salakuljettaa yli 1.000 matelijaa ja kilpikonnaa Kanadan ja Kiinan rajojen yli.

Viranomaiset löysivät miehen nimissä olevan matkalaukun, jonka oli määrä matkustaa Shanghaihin saattajan kanssa. Laukusta löytyi matelijoita ja kilpikonnia. Mies on myöntänyt syyllisyytensä ja nyt häntä uhkaa 10 vuoden vankeustuomio.

Daily Mail -lehden mukaan mies on hankkinut merikilpikonnat todennäköisesti Yhdysvalloista. Kiinassa kilpikonnista maksetaan yli kolminkertaisesti, joten mies oli päättänyt ottaa riskin rikastuakseen.