Hoverboard syttyi tuleen ajon aikana – räjähdysmäinen tulipalo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Myös tasapainoskootteri-nimellä suomessa tunnetut hoverboardit ovat monille tämän joulun toivelahja. Niiden turvallisuus on kuitenkin herättänyt keskustelua eri puolilla maailmaa. Yhdysvaltojen Alabamassa asuva Timothy Cade väittää hänen hoverboardinsa syttyneen yhtäkkiä tuleen ajon aikana.

Miehen mukaan laite oli ostettu vain kolme päivää aikaisemmin. Cade videoi tilanteen puhelimellaan.

– Tulin ulos ja käynnistin hoverboardin. Ajelin tiellä alle 30 metrin matkan kun laite yhtäkkiä räjähti, mies kuvailee paikallisille WKRG-uutisille.

Joidenkin hoverboardien akkujen tiedetään ylikuumenevan, sillä niiden latautuminen ei keskeydy automaattisesti. Lontoon palolaitos julkaisi taannoin kuvia tapauksista, joissa lataamaan jäytetyt laitteet ovat syttyneet palamaan akun kuumenemisen vuoksi.