Kuono.fi selvitti: Tällainen on koiran suosikkilahja jouluna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koirasivusto Kuono.fi selvitti koiranomistajien joululahjahankintoja ja -suunnitelmia. Kyselyyn vastasi yhteensä 423 kuonolaista, joista peräti 94 prosenttia kertoi hankkivansa koiralleen tai koirilleen joululahjan.

Vastaajista 94 prosenttia kertoi ostaneensa koiralleen tai koirilleen joululahjan aiempina jouluina. Lahjojen enemmistö jakaantuu kolmeen osaan. Valtaosa vastaajista käärii pakettiin lelun, joka löytyy tulevana jouluna kaikkiaan 211 paketista. Hyvänä kakkosena tulevat erilaiset herkut, joita laitetaan 153 pakettiin ja kolmantena luut, joita löytyy 139 paketista.

Moni vastaaja antaa koiralleen siis sekä luita, herkkuja että leluja. Rahaa koiranomistajat käyttävät lahjoihinsa vaihtelevasti. Keskimääräinen koiran lahjan hinta on 19 euroa kaikkien vastaajien lahjasummista laskettuna. Valtaosa vastaajista käyttää lahjaan 10 – 25 euroa (62 prosenttia lahjan hankkineista). Seuraavaksi suurin ryhmä on 36 – 50 euroa lahjaan käyttävistä (16 prosenttia) ja kolmas ryhmä 26 – 35 euroa käyttävistä (12 prosenttia). Vastaajista peräti seitsemän prosenttia käyttää lahjaan yli 50 euroa.

Suurin ilmoitettu koiran joululahjaan käytettävä summa oli 300 euroa. Kysely toteutettiin Kuono.fi-verkkosivuilla 8. – 10. joulukuuta 2015. Kuono.fi on Suomen viihteellisin koirasivusto, jolla on vieraillut tänä vuonna yli 800.000 kävijää. Facebookissa Kuonoa fanittaa jo yli 11.000 koiraihmistä ja määrä kasvaa koko ajan.