Tutkija selvitti: Synnytys on rankempaa kuin maratonin juokseminen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lapsen synnyttämisestä palautuminen voi olla joillekin naisille raskasta, mutta siihen on olemassa omat syynsä. Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan lapsen synnyttäminen on ylivoimaisesti kaikkein traumaattisin kokemus, jonka ihmiskeho voi käydä läpi.

Tutkijat mittasivat synnyttämisen aiheuttamaa kuormitusta ja rasitusta samoilla laitteilla, joilla mitataan urheilusuoritusten raskautta. Kävi ilmi, että synnyttäminen on keholle traumaattisin mahdollinen kokemus. Synnyttäminen on jopa rankempaa kuin monet kestävyysurheilulajit kuten maratonin juokseminen.

Jokainen nainen kokee synnytyksen eri tavalla. Synnyttämisen yhteydessä nainen voi saada lantionseudun, nivusten ja häpyluun alueella erilaisia repeämiä ja murtumia.

Liian moni nainen kuvittelee, että synnyttämisestä tulee toipua nopeasti eikä hakeudu sen vuoksi hoitoon oman toipumisen pitkittyessä. Mom.me-sivuston kertomassa tutkimuksessa jopa 15 prosenttia synnyttäneistä naisista ei tule koskaan elämänsä aikana kunnolla toipumaan synnytyksen aiheuttamista vammoista lantion seudulla.