Turisti, älä tee näitä virheitä Kambodzassa

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Kambodzassa sijaitseva Angor Wat on yksi maailman tunnetuimmista temppeleistä maailmassa. Henkeäsalpaavan upea temppelialue on suosittu turistikohde ja pyhiinvaeltajien lisäksi alueella nähdään päivittäin satoja, ellei tuhansia turisteja.

Vaikka monet matkaajista ovat tietoisia kuinka pyhissä temppeleissä tulee käyttäytyä, on joukossa myös niitä, ketkä eivät ole ottaneet asiasta selvää tai eivät vain välitä. Kambodzalaisviranomaiset ovatkin julkaisseet Youtubessa videon, jossa ohjeistetaan turisteja käyttäytymään oikein.

Vierailijat ovat Angkor Watiin tervetulleita, jos he osaavat noudattaa temppelin sääntöjä. Viranomaisten mukaan paljastava pukeutuminen, tupakoiminen, roskaaminen ja temppeleiden kosketteleminen on kielletty. Turistien tulisi myös muistaa kunnioittaa alueella olevia munkkeja jättämällä heidät rauhaan.