Pormestarivaaleissa yllättävä käänne – ihmiset äänestivät kissaa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjällä Barnaulin kaupungissa järjestettävissä pormestarivaaleissa on tapahtunut yllättävä käänne. Kaupunkilaiset ovat nimittäin käyneet äänestämässä pormestariehdokkaaksi Barsik-nimistä kissaa.

Barsikia koskeva äänestysvillitys sai alkunsa ihmisten tyytymättömyydestä kuuteen ihmisehdokkaaseen. Monet kaupunkilaisista ovat sitä mieltä, että Barsik-kissa olisi parempi pormestari kuin kukaan ehdolla olevista ihmisistä. Sosiaalisessa mediassa on hiljattain järjestetty tempaus, jossa ihmisiä kehoitettiin äänestämään Barsikia.

Some-tempaus on osoittanut, että mikäli Barsik olisi virallinen ehdokas, olisi kissalla kaupungissa yli 2.000 äänestäjää. Vaaleja edeltävässä internet-äänestyksessä kissa sai 90 prosenttia äänistä ja oli näin ollen ylivoimanen ehdokas pormestariksi. Vaikuttaisi siltä, että ihmisehdokkaiden täytyy todella skarpata, että he onnistuisivat voittamaan kaupunkilaiset puolelleen ennen virallista äänestyspäivää.