Karmaiseva video: Vastasyntynyt kärsi huumeiden vieroitusoireista

Ohhoh! · Annika Kela

Tässä videossa ei ole mitään viihteellistä, eikä sitä ole julkaistu viihdeuutiset-kategoriassa. Staran toimitus katsoo, että video on paikallaan julkaista varoittavana esimerkkinä huumeiden käytön karmaisevista seurauksista. Vauvalla ei nimittäin ole mitään osaa karmaisevaan kohtaloonsa.

Yhdysvalloissa sijaitseva Cabell Huntingtonin sairaala on julkaissut netissä järkyttävää videomateriaalia vastasyntyneestä vauvasta. Pienokaisen äiti oli käyttänyt huumeita raskausaikanaan ja aiheuttanut näin ollen vakavan riippuvuuden myös lapselleen.

Daily Mail -lehden mukaan video voimakkaista vieroitusoireista kärsivästä lapsesta on järkyttänyt ihmisiä ympäri maailmaa. Valitettavasti näky ei ole harvinainen. Yhdysvalloissa syntyy joka 19 minuutti maailmaan lapsi, joka on syntyessään riippuvainen opiaateista.

Sairaanhoitajat totesivat, että jokaisen tulisi nähdä heidän julkaisemansa video, jotta ihmiset ymmärtäisivät kuinka vakavasta ongelmasta on kyse. Videolla nähty lapsi on yksi onnekkaimmista, sillä hänen äitinsä tajusi hakeutua hoitoon vieroittuakseen huumeista.

Elämänmuutoksen tehnyt äiti kertoi videolla, että videon näkeminen on hänelle joka kerta yhtä tuskallista, eikä hän voi syyttää siitä ketään muuta kuin itseään. Lääke-, huume- tai alkoholiriippuvuuden kanssa painiva ihminen on usein voimaton riippuvuutensa edessä. Avun tarjoaminen on tärkeää, etenkin silloin, kun kyseessä on odottava äiti.