Japanin poliisin UAV-kopteri pyydystää muita koptereita taivaalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion viranomaiset alkavat valvoa kaupungin ilmatilaa epäilyttävien UAV-koptereiden varalta. Tärkeiden rakennusten, kuten Japanin pääministerin toimiston lähellä liikkuvia kauko-ohjattavia lentolaitteita vastaan taistellaan poliisien omilla vastaavilla laitteilla.

Kun epäilyttävä UAV-laite havaitaan, laitteen käyttäjälle annetaan varoitus kaiuttimien kautta. Mikäli alusta ei ohjata pois, lähettävät poliisit ilmaan verkon kanssa aseistautuneen kauko-ohjattavan kopterin. BBC-uutissivuston mukaan poliisien oma UAV-kopteri pyydystää verkollaan epäilyttävän lentolaitteen pois ilmatlasta.

Tokion viranomaisten UAV-kopterin käyttöä esitellään tuoreella Youtube-videolla. Poliisi otti kauko-ohjattavat lentolaitteet käyttöön viime huhtikuussa tapahtuneen välikohtauksen johdosta. Tuolloin radioaktiivista materiaalia mukanaan kantanut UAV-laite laskeutui pääministerin toimiston katolle.

– UAV-laitteilla kuljetetuilla pommeilla tehtävät terrori-iskut ovat mahdollisia. Toivomme voivamme puolustaa maatamme pahimman varalta, Tokion poliisilaitoksen edustaja kuvaili Asahi Shimbun -verkkosivulle.