Japanin poliisin UAV-kopteri pyydystää muita koptereita taivaalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion viranomaiset alkavat valvoa kaupungin ilmatilaa epäilyttävien UAV-koptereiden varalta. Tärkeiden rakennusten, kuten Japanin pääministerin toimiston lähellä liikkuvia kauko-ohjattavia lentolaitteita vastaan taistellaan poliisien omilla vastaavilla laitteilla.

Kun epäilyttävä UAV-laite havaitaan, laitteen käyttäjälle annetaan varoitus kaiuttimien kautta. Mikäli alusta ei ohjata pois, lähettävät poliisit ilmaan verkon kanssa aseistautuneen kauko-ohjattavan kopterin. BBC-uutissivuston mukaan poliisien oma UAV-kopteri pyydystää verkollaan epäilyttävän lentolaitteen pois ilmatlasta.

Tokion viranomaisten UAV-kopterin käyttöä esitellään tuoreella Youtube-videolla. Poliisi otti kauko-ohjattavat lentolaitteet käyttöön viime huhtikuussa tapahtuneen välikohtauksen johdosta. Tuolloin radioaktiivista materiaalia mukanaan kantanut UAV-laite laskeutui pääministerin toimiston katolle.

– UAV-laitteilla kuljetetuilla pommeilla tehtävät terrori-iskut ovat mahdollisia. Toivomme voivamme puolustaa maatamme pahimman varalta, Tokion poliisilaitoksen edustaja kuvaili Asahi Shimbun -verkkosivulle.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat