Taylor Swiftin markkinointikoneisto varasti pienyrittäjän taidetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin, että poplaulaja Taylor Swift haluaa rekisteröidä tavaramerkikseen vuosiluvun 1989, jonka mukaan hän on nimennyt yhden albuminsa ja kiertueensa. Silti nainen ei itse kunnioita muiden ihmisten omaisuutta markkinoidessaan viime syksynä ilmestynyttä levyään.

Taylor Swift on käyttänyt luvatta New Orleansissa asuvan Ally Burguieresin piirustusta 1989-levyn markkinoinnissa. Burguieres on uuttera yrittäjä, jolla on New Orleansin alueella kolme erilaista liikettä. Swift on lainannut luvattomasti naisen piirtämää ketun kuvaa Instagram-julkaisussaan lokakuussa.

Burguieres yritti ottaa Taylor Swiftin tiimiin yhteyttä kuvan merkeissä. Itseasiassa taiteilija oli aluksi onnellinen, koska luuli laulajan tukevan pienen yrittäjän työtä. Toki hän huomasi, että kuvan alle oli pantu toisen piirtäjän nimi, vaikka kuvassa ollut kettu näytti muuten hänen piirustuksensa identtiseltä kopiolta.

Kuukausien yhteydenottoyritysten jälkeen ketun piirtänyt nainen joutui pettymään. Taylor Swiftin tiimi olisi ollut valmis maksamaan kuvasta tuhansien eurojen suuruisen summan, mutta vain sillä ehdolla, että Burguieres lahjoittaa rahat suoraan hyväntekeväisyyteen.

– Teen työtä elääkseni. Maksan sen avulla laskut, tuen perhettäni ja työntekijöitäni, Burguieres kirjoittaa avoimessa kirjeessä ja kysyy, suostuisiko Taylor itse samanlaiseen sopimukseen tekemästään musiikista.

Okay, I pretty much put it out there already, so may as well just put it all out there. Thank you so much…

Posted by Ally Burguieres on Friday, December 11, 2015