NYT: Suomalainen Smoukahontas kehitti Star Warsin avaruusolentojen kielen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkojen ylivoimaisesti eniten huomiota saanut viihdemaailman tapahtuma on tällä viikolla ensi-iltansa saanut uusi Star Wars: The Force Awakens -elokuva. Tänään NYT uutisoi, että elokuvassa on mukana myös suomalaisväriä odottamattomalla tavalla.

Suomalainen nettisensaatio Smoukahontas, eli Sara Maria Forsberg, tuli taannoin ympäri maailmaa tunnetuksi Kielinaisena, kun hänen videonsa sai kymmeniä miljoonia katsojia. Puolitoista vuotta sitten hän sai odottamattoman kunnian, kun Star Warsin tuotantoyhtiö otti yhteyttä ja pyysi kehittämään tuolloin vielä tekeillä olevaan Star Wars -elokuvaan uuden kielen elokuvan avaruusolennoille.

– Ajattelin että noin valtavassa leffatuotannossa käytettäisiin jotain superkokenutta kieli-ihmistä, mutta ne oikeasti halusivat minut – pikku Youtube-tytön Pohjanmaalta, Forsberg kommentoi NYT-lehdelle.

Salassapitosopimuksen mukaan Forsbergin täytyi pitää yhteistyö salassa elokuvan ensi-iltaan saakka. Nyt hänet mainitaan luonnollisesti myös elokuvan lopputeksteissä.