UAV-vartijarobotti ajaa takaa murtovarkaita automaattisesti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanilainen turvallisuusyritys Secom on lanseerannut asiakkaidensa käyttöön valvonta-UAV-helikopterin. UAV-helikopteri kuuluu osaksi valvontajärjestelmää ja sen tehtävänä on kuvata ja seurata mahdollisia murtovarkaita.

Kirkkaalla LED-valolla varusteltu UAV-helikopteri saa ilmoituksen murtautumisesta varashälyttimeltä. Helikopteri nousee välittömästi ilmaan ja se lähtee murtopaikalle. Valvonta-UAV-helikopteri välittää kuvan vartiointifimalle ja se lähtee seuraamaan paikalta poistuvia rikollisia.

Secomin esittelyvideolla helikopteri seurasi yksityisalueelle murtautunutta pakettiautoa. Kuvat ajoneuvon rekisterikilvistä välittyi vartijoille. Engadget-sivuston mukaan valvonta-UAV-helikopteri kustantaa noin 5.990 euroa ja sen lisäksi asiakkaan on maksettava noin 37 euroa kuukaudessa palvelun ylläpidosta.

Valvonta-UAV-helikopterit ovat suorituneet testeistä erinomaisesti ja niitä on otettu viranomaiskäyttöön muun muassa Tokiossa. Voisi luulla, että ilmassa kiitävää helikopteria on lähes mahdoton paeta.