Rinspeedin itseohjaava BMW on futuristinen superauto

Autot Digi · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot tekevät parhaillaan tuloa, ja ne saattavat olla arkipäivää liikenteessä jo vuosikymmenen sisällä. Tuoreella videolla esitellään sveitsiläisen Rinspeedin futuristista ajoneuvoa, joka vaikuttaa todelliselta urheiluautojen ystävien itseohjaavalta unelma-ajokilta.

Rinspeedin Etos on BMW i8 -auton pohjalta rakennettu ajoneuvo. Itseajava hybridi-urheiluauto on varustettu kaikilla moderneilla mukavuuksilla ja jopa apurina toimivalla UAV-kopterilla. Kopterin avulla kuljettaja voi vaikkapa ottaa itsestään selfie-kuvia ajon aikana.

Vaikka Etos on rakennettu BMW i8:n pohjalta, on siinä Rinspeedin suunnittelema uusi runko, kojelauta ja renkaat. Mashable-sivuston mukaan ajoneuvo saa virtansa 1,5 litran kolmesylinterisestä bensiinimoottorista ja kolmesta sähkömoottorista. Auto kiihtyy nollasta sataan 4,4 sekunnissa.