Jeesuksen kasvot jälleenrakennettiin – tältäkö näytti oikeasti?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eläkkeellä oleva oikeuslääketieteeseen erikoistunut taiteilija jälleenrakensi Jeesuksen kasvot, jotka eivät monen yllätykseksi olleet varmasti aivan sellaiset kuin moni oli kuvitellut. Richard Neave -niminen taiteilija teki Jeesuksen kasvot seemiläisen kallon avulla.

Oikeuslääketieteeseen erikoistuneet taiteilijat rakentavat tunnistettavaksi sellaisten ruumiiden kasvoja, jotka ovat vaurioituneet tapaturmien ja onnettomuuksien myötä täysin tunnistamattomiksi. Nyt Richard Neave muotoili Jeesuksen pään ja kasvot uudelleen seemiläisestä kallosta, joka kuului Jeesuksen kanssa samaan aikaan eläneelle miehelle. Neave käytti myös apunaan raamatusta sellaisia kohtia, joissa Jeesuksen ulkonäköä kuvailtiin.

Jeesus näytetään taiteessa aina vaaleaihoisena hoikkana ja pitkänä miehenä, jolla on pitkät hieman lainehtivat hiukset. Neaven mukaan sellainen ulkonäkö on kuitenkin aika epätodennäköinen. Neave kommentoi Daily Mail -lehden mukaan Jeesuksen olleen todennäköisesti ajateltua tummaihoisempi mies, jolla oli lyhyet tummat kiharat.