Toyotan automainos järkyttää – eläimet itsetuhoisia?

Autot Viihdeuutiset · Annika Kela

Toyota Hilux -autokampanja on saanut Uudessa-Seelannissa ristiriitaisen vastaanoton. Auton mainoksissa nimittäin annetaan ymmärtää, että muun muassa metsäneläimet haluavat kuolla päästäkseen Hiluxin kyytiin. Mainoksen perusteella eläinten köyttäminen auton konepellille tai katolle on eläimille kunnia-asia.

Toyota Hiluxin mainoksessa näytetään myös, kuinka eläimet uhraavat itsensä voidakseen kokea auton voiman. Osa katsojista on ollut järkyttynyt uusimmasta kampanjasta.

Daily Mail -lehden mukaan Toyotan mainoksesta on tullut sosiaalisessa mediassa kuumottava puheenaihe. Ilmeisesti Toyotan markkinointitiimi on tarkoituksellisesti kokeillut, kuinka pitkälle he voivat viedä metsästysaiheella mässäilyn kanssa. Ilmeisesti mainostoimisto on ollut sitä mieltä, että ei ole olemassa sellaista asiaa kuin huono julkisuus. Tavoitteeseen on todennäköisesti päästy, sillä mainoksista on noussut kohu.