Kalastaja ajelehti merellä yli vuoden – syytetään nyt kaverinsa syömisestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maaliskuussa 2014 uutisoitiin uskomattomasta tapauksesta, jossa merillä eksynyt kalastaja löytyi hengissä 438 päivää myöhemmin. Nyt Jose Salvador Alvarenga -nimistä kalastajaa syytetään hänen kanssaan olleen nuoremman kalastajan syömisestä.

Kalastajien oli tarkoitus olla merillä vain kaksi päivää. Jouduttuaan myrskyn silmään veneen navigointilaitteet vaurioituivat, minkä seurauksena Alvarenga ja mukana ollut Ezequiel Cordoba jäivät ajelehtimaan merille. Nyt Cordoban perhe syyttää Alvarengaa siitä, että hän olisi syönyt Cordoban ruumiin selvitäkseen itse merillä 438 päivää.

Perhe vaatii Alvarengalta miljoonan dollarin korvauksia Cordoban ruumiin syömisestä. Alvarenga on kertonut, että hän ja Cordoba selvisivät veneessä syöden raakaa kalaa, kilpikonnia ja lintuja, minkä lisäksi he olivat joutuneet juomaan omaa virtsaansa.

22-vuotias Cordoba oli tullut Alvarengan mukaan sairaaksi syötyään raa’an linnun. Linnun suolistosta oli löytynyt myrkyllinen käärme, mikä oli aiheuttanut luultavasti miehen sairastumisen. Cordoba oli menehtynyt, minkä jälkeen hänen ruumiinsa oli ollut veneessä kuusi päivää, kunnes Alvarenga oli viimein heittänyt sen mereen.

Syyte ei todennäköisesti johda korvauksiin asti, koska ruumiin syömisestä, Cordoban kuolintavasta tai ruumiin heittämisestä mereen ei ole mitään todisteita. Syyte ja jättiläismäinen korvausvaatimus johtunee Alvarengan kirjoittamasta kirjasta, jonka tuotoista Cordoban perhe haluaa New York Daily News -uutisten mukaan mitä todennäköisemmin osingoille.