Huippukokit tempaisivat – tarjosivat kodittomille viiden tähden illallisen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni ihminen jää varattomuuden vuoksi paitsi tavallisten ihmisten perusasioista. Kodittomat voivat vain haaveilla ravintoloiden upeista annoksista, vaikka se saattavat kävellä ruokapaikkojen ohi lukuisia kertoja päivässä.

Yhdysvaltojen Milwaukeessa on onnistuttu houkuttelemaan paikallisia ravintoloita mukaan talkoisiin, jossa autetaan kodittomia ihmisiä. Lukuisat vapaaehtoiset pitävät yllä kodittomille tarkoitettuja majataloja. Kokki Justin Aprahamian on puolestaan keksinyt toimittaa majataloon kerran kuukaudessa ravintolatason ruoka-annoksia.

Kodittomat osaavat arvostaa työtä, jota vapaaehtoiset heidän eteensä tekevät. Kerran kuukaudessa nautittu erikoisannos on heille iso ja merkityksellinen asia, ja asukkaat odottavat annoksia vesi kielellä. Suurin syy kodittomuuteen on rahattomuus.