Risteilyaluksen ankkuri tuhosi muinaisen koralliriutan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koralliriutat kärsivät ilmastonmuutoksen myötä. Lämpenevät vedet haalistavat korallien kirkkaita värejä ja autioittavat merenpohjan ekosysteemiä. Koralliriutat ovat tärkeitä elinalueita monille meren eläimille, minkä vuoksi niitä tulisi suojella.

Koralliriutoilla elävät kalat ovat ravinnon perusta myös suurelle osalle koko maailman väestöstä. YouTube-videolla nähdään surullinen tilanne, kun risteilyalus on laskenut ankkurinsa muinaisen koralliriutan päälle Caymansaarilla. Sukellusopettaja Scott Prodahl näki tilanteen ja päätti sukeltaa kameran kanssa koralliriutalle katsomaan millaista tuhoa ankkuri saa aikaan.

Risteilyaluksen nostaessa ankkuria ylös se repii suuren osan muinaisesta koralliriutasta tuhoten sen mennessään. Prodahl on vienyt kuvaamansa materiaalin ympäristöviranomaisille, mutta asialle ei ole tehtävissä mitään, koska risteilyalus oli saanut luvan laskea ankkurinsa kyseiseen kohtaan.