NASA julkaisi upean kuvan: Tältä maapallo näyttää Kuusta katsottuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on julkaissut verkossa näyttävän otoksen, joka esittää Maapalloa Kuusta käsin. Kuvan otti Lunar Reconnaissane Orbiter -luotain, joka lähetettiin vuonna 2009 kuuta kiertävälle radalle.

Kuva koostuu useista lokakuussa otetuista valokuvista. Lunar Reconnaissance Obiterilla on käytössään kaksi kameraa. Toinen ottaa korkealaatuisia mustavalkokuvia kapealla kulmalla, kun taas toinen ottaa värillisiä mutta hunompilaatuisia kuvia laajakulmalinssillä.

Verkossa julkaistussa otoksessa näyttää siltä, kuin Maapallo nousisi horisontin takaa kuun taivaalle. NASAn tiedotteessa kuitenkin todetaan, ettei ”maannousua” pääse tosiasiassa todistamaan kuun pinnalta käsin. Kuu pysyttelee vuorovesilukossa Maan kanssa, joten Maapallo näkyy sen pinnalta käsin aina samassa kohdassa horisontin yläpuolella.