ISIS-terroristit houkuttelevat lapsia kissakuvilla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa ja älypuhelinten viestittelysovellusissa on lähtenyt leviämään kuvia suloisesta kissasta, joka löhöilee sängyllä. Lucy-kissasta otetuissa kuvissa on kuitenkin karmaisevia yksityiskohtia, sillä lemmikki poseeraa vaarallisten aseiden vierellä.

Daily Mail -lehden mukaan kuvien tarkoituksena on houkutella lapsia ja nuoria liittymään ISIS-terroristiryhmiin. Vastenmielisissä ja kauhistuttavissa kuvissa Lucy makaa muun muassa granaatin vieressä.

Terroristiryhmään kuuluvat rekrytoijat yrittävät houkutella uusia jäseniä käyttämällä erilaisia kiertoilmauksia ja kuvia. Kuvat englantilaisen Omar Husseinin Lucy-kissasta on saanut ihmiset järkyttymään, etenkin kun kuvien tarkoituksena on kiinnittää nuorten huomio.