Srirachalla maustettu chilijugurtti esiteltiin – maistuisiko?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lukuisten tulisen ruoan ystävien suosima Sriracha-chilikastike on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa. Olemme kertoneet Srirachalla maustetuista kohuannoksista ja makuoluesta, mutta nyt markkinoille rynnistää samaisella kastikkeella maustettu jugurtti.

Chobani-niminen yhtiö on tuonut markkinoille kaksi erikoismakua omaavaa jugurttia. Molemmat ovat kreikkalaisen jugurtin pohjalle luotuja herkkuja, joista toinen on nimeltään Chipotle Pineapple ja toinen Sriracha Mango Flip. Chipotlen ja ananaksen makuisessa välipalassa on mukana savustettuja manteleita ja kurpitsansiemeniä.

Mangon ja chilikastikkeen sävyttämässä vaihtoehdossa on Sriracha-maustettuja riisimuroja, cashew-pähkinärouhetta ja seesamtikkuja. Suomessa ja muualla maailmalla voittokulkua parhaillaan suorittava chilikastike Sriracha on alun perin kotoisin Thaimaasta. Kukkokastikkeeksi kutsuttu chilikastike on paksumpaa kuin Tabasco, mutta maultaan miedompaa.

Kastike valmistetaan chilin lisäksi valkosipulista, etikasta, sokerista ja suolasta. Huy Fong Foodsin valmistaman kastikkeen tuotanto oli taannoin vaarassa, kun Kalifornian Irwindalen asukkaat halusivat sulkea kaupungissa sijaitsevan tehtaan hajuhaittojen vuoksi.