Katri Sorsan pysäyttävä kirjoitus: ”Köyhän ja ruman ihmisen joulu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomissa suomalaisissa kodeissa kuluvaa joulua on vietetty muun kuin yltäkylläisyyden ja lahjavuorten merkeissä. Toisille ihmisille onnellisuus on pääasiassa rahaa ja omaisuutta, kun toisille se on rakkautta, läheisyyttä ja yhdessäoloa. Julkkiskaunotar Katri Sorsa kuuluu jälkimmäiseen joukkoon ja on siitä ylpeä.

Katri Sorsa kertoo BlogBookin huippusuositussa blogissaan saaneensa nimettömän palautteen, jossa hänen kerrottiin olevan köyhä ja ruma. Nyt Katri avaa hieman omaa näkemystään siitä miten hän viettää jouluaan. Kirjoituksen otsikkona on Köyhän ja ruman ihmisen joulu.

– Emme juhli joulua lahjoilla. Käytämme myös aina kierrätettyjä koristeita. Joulussa ei ole kyse tavarasta. Lapsilla on muutenkin liikaa tavaroita. Joulu on meille yhdessäoloa ja kunnioitusta, Katri Sorsa kirjoittaa.

Samalla Sorsa muistelee aikoja, jolloin omaisuus ja pinnallisuus olivat hänelle vielä onnellisuuden synonyymejä.

– Kun katson ajassa taaksepäin säälin itseäni. En edes muista, missä vaiheessa olen menettänyt itseni materiaalille. Vielä tänäkin päivänä somessa näkyy paljon julkkiksia kenellä on merkkilaukkuja. Osalle heistä näyttäytyminen ja merkit ovat kaikki kaikessa. Sosiaaliseen mediaan laitetaan aina kuvia vain siitä pinnasta.