Kiimaisia hämähäkkejä äänitettiin – tässä tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ihmiset yrittävät vietellä potentiaalisia kumppaneita romanttisen musiikin avulla. Myös tietyt eläinlajit hakevat seuraa omien sulosointujensa avulla. Monille saattaa tulla yllätyksenä tieto siitä, että myös tiettyjen hämähäkkilajien koiraat käyttävät ääntä naaraiden houkuttelemiseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan juoksuhämähäkit pystyvät tuottamaan hieman kehräämistä muistuttavaa ääntä. Tämän äänen tarkoitus on pyytää naaraita paikalle.

New Scientist -sivusto jakoi Soundcloud-sivustolla kaksi ääninäytettä juoksuhämähäkkikoiraiden tuottamasta äänestä. Ihmisen korvaan ne kuulostavat lähinnä sirinältä tai vaimealta rummutukselta. Hämähäkkinaaraille ne kuitenkin kuulostavat mitä ilmeisimmin romanttisilta kutuballadeilta.

Kuuleminen on tosin tässä tapauksessa hieman väärä termi, sillä hämähäkeillä ei ole lainkaan korvia. Cincinnatin yliopiston George Uetzin mukaan naaraat todennäköisesti tuntevat värähtelyn tietyillä pinnoilla, kuten lehtien päällä.