Psykedeliakirkko perustettiin Yhdysvalloissa – hallusinogeeniteetä seurakuntalaisille

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-amerikkalaisten alkuperäiskansojen perinteistä muodostunut uskonto on saapunut Yhdysvaltoihin. Washingtonin Elbeen on nimittäin perustettu ensimmäinen Ayahuasca Healings -kirkko, jossa harjoitetaan erilaisia uskonnollisia ja henkisiä menoja.

Psykedeelikirkoksi nimetty Ayahuasca Healings keskittyy seurakuntalaisten henkiseen parantamiseen hallusinogeenijuomien avulla. Ayahuasca on tuhansien vuosien aikana kehittynyt rituaalijuoma, joka on Yhdysvalloissa laiton huumausaine.

Metro-lehden mukaan psykedeelikirkossa seurakuntalaiset pääsevät kuitenkin nauttimaan juomasta teen muodossa. Ayahuasca-rituaalit eivät ole seurakuntalaisille ilmaisia, vaan he joutuvat maksamaan 1380 euroa päästäkseen suureen tiipiitelttaan maistelemaan teetä. Hallusinogeeniä sisältävän teen vaikutuksia on verrattu LSD:n vaikutuksiin. Uskonnon harjoittajille hallusinaatiotripit ovat osa seurakunnallisia menoja.