Tutkimus: Taylor Swiftin musiikki vaikuttaa kiinalaisen ruoan makuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman kuudenneksi parhaassa yliopistossa, eli Oxfordin yliopistossa, on toteutettu tutkimus, jonka mukaan noutoruoan syömisen aikana kuunneltu musiikki saattaa vaikuttaa siihen, kuinka tilaaja ruokansa maistaa.

Esimerkiksi kiinalainen noutoruoka maistuu ihmisten mielestä keskimääräistä paremmalta Taylor Swiftin musiikkia kuunnellen. Tutkimukseen osallistui 700 vapaaehtoista. Heidän tehtävänään oli tilata erilaisia noutoruokia ja syödä niitä kuutta eri musiikkityyliä kuunnellen.

Tulosten perusteella selvisi, että Taylor Swiftin ja esimerkiksi Ed Sheeranin edustama popmusiikki tekee kiinalaisesta noutoruoasta parempaa. Sen sijaan Bruce Springsteenin esittämä musiikki saa intialaisen ruoan maistumaan mausteisemmalta.

Intialaisen noutoruoan tulisuusaste oli rokkia kuunnellessa peräti neljä prosenttia voimakkaampi kuin jazzin kera nautittuna. Jazz sopii taustamusiikiksi parhaiten sushia syövälle. Italialaisen ruoan kanssa kannattaa puolestaan kuunnella klassista musiikkia, mikäli haluaa makunystyröiden hykertelevän enemmän.

Tutkimusprofessori Charles Spence kertoi Telegraphille, että kukaan ei ole aiemmin tutkinut musiikin ja ruoan maistamisen yhteyttä. Hiphopilla ja RnB-musiikilla ei osoitettu olevan yhteyttä noutoruoan makunautintoihin.