Töhrijät iskivät nyt lentokentälle – maalasivat graffiteja lentokoneisiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Los Angelesissa sijaitsevalle Van Nuys -lentokentälle on hiljattain murtautunut vandaaleja, jotka ovat spraymaalanneet graffiteja yritysten omistuksessa oleviin yksityislentokoneisiin. Vandaalien iskun seurauksena kolme lentokonetta sai uudenlaisen maalipinnan.

NBC Los Angeles -sivuston mukaan rikolliset olivat leikanneet kenttää ympäröivään aitaan reikiä päästäkseen töhrimään kentällä seisseitä koneita. Arvioiden mukaan graffititaiteilijat saivat aikaan tuhoja noin 3.500 dollarin edestä.

Viranomaiset epäilevät, että rikolliset iskivät kentälle joulun aikaan. Rikos paljastui vasta varhain maanantaiaamuna. Graffitimaalareiden ”taideteoksia” on esitelty uutislähetyksissä ympäri maailmaa. Viranomaisten mukaan vastaavia rikoksia on sattunut aiemminkin, sillä samalle kentälle on iskenyt vandaaleja maalaamaan koneita viimeksi vuonna 2013. Tapauksesta on käynnissä poliisitutkinta ja rikollisten henkilöllisyyden paljastamisesta on luvattu vinkkipalkkio.