Hämmentävä uutuus – leluautoa ajaa elävä heinäsirkka

Viihdeuutiset · Annika Kela

Mattel-leluyhtiö on kummastuttanut ihmisiä erikoisella uutuuslelullaan. Kauppojen hyllyille on nimittäin ilmestynyt leluautoja, joita ohjaavat lelun sisälle laitettavat hyönteiset. Bug Racer -auto on jakanut ihmisten mielipiteitä, sillä monien mielestä lelu kannustaa lapsia julmuuksiin.

Bug Racer -auto toimii siten, että autossa olevaan pieneen koteloon sujautetaan elävä hyönteinen, kuten esimerkiksi sirkka. Liiketunnistimien avulla auto liikkuu hyönteisen tekemien liikkeiden perusteella. Näin ollen autossa oleva sirkka ajaa autoa.

Eläintensuojelujärjestö PETA pitää lelua ajattelemattoman julmana ja naurettavana. Monien vanhempien mielestä idea on idioottimainen, sillä lapsia pitäisi opettaa kunnioittamaan luontoa ja hyönteisiä eikä hyväksikäyttämään niitä.

Leluyhtiön edustaja Susie Lecker kertoi, että he ovat tietoisia siitä, että osa kuluttajista pitää Bug Race -autoa kammottavana. Lecker kuitenkin vakuuttaa, että lelu ei vahingoita hyönteisiä ja sen tarkoituksena on kannustaa lapsia hoitamaan ja huolehtimaan lemmikkihyönteisistään. Daily Mail -lehden mukaan auton markkinointia on lykätty lelusta aiheutuneen kohun vuoksi.