Mikroasunnot ovat kuin hotellihuoneita – ratkaisu asuntopulaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurkaupungeissa on totuttu jakamaan asunto huonetovereiden kanssa asuinkustannusten säästämiseksi. Tällöin oma henkilökohtainen tila saattaa rajoittua muutamaan neliöön. New Yorkissa on tarjolla hotellihuoneen kokoisia mikroasuntoja.

Associated Press esittelee newyorkilaisen mikroasunnon, joka sijaitsee keskellä Manhattanin sykettä. Asunnossa on parveke, kodinkoneita ja säilytystilaa. Noin 30 neliön kokoinen asunto on tulevaisuuden koti, ja samanlaisia rakennetaan jatkuvasti lisää ilman, että ihmisten tarvitsisi luopua asuinmukavuuksista.

Osa ihmisistä suunnittelee mikroasumisen mahdollistavia pienomakotitalojen rakentamista tontilleen joko itselleen, vanhemmilleen tai lapsilleen. Kyseessä ei ole uusi ilmiö ja jo olemassa olevia yksiöitä pyritään kunnostamaan ja sisustamaan paremmiksi. Nykyisin mikroasuntoihin pyritään mahduttamaan kaikki tarpeellinen kompaktin pohjaratkaisun ja älykkään sisustamisen avulla.