Erikoinen perinne: Tanssivat karhut valtasivat kaupungin Romaniassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Romaniassa Comanestin kaupungissa on jälleen järjestetty jokavuotinen perinnerituaali. Karhuksi pukeutuneet romanit ovat marssineet kaupungin keskustaan tanssimaan musiikin tahdissa. Perinteellä on tarkoitus juhlistaa vaihtuvaa vuotta.

Karhuasuihin ja karhuntaljohin pukeutuneet romanit marssivat uuden vuoden kunniaksi pitkin Trotusin laaksossa sijaitsevan kaupungin katuja. Daily Mail -lehden mukaan monet eläytyvät karhun rooliin karjuen ja kiljahdellen tanssin lomassa.

Romanialaisen mytologian mukaan karhuilla on suojelemiseen ja parantamiseen liittyviä voimia. Muinoin vastasyntyneet käärittiin karhunrasvaan, sillä sen uskottiin vahvistavan lasta ja tuovan hyvää onnea. Joka vuosi joulun ja uudenvuoden välissä järjestetään perinteinen karhuseremonia, jossa kaupunki täyttyy tanssivista mesikämmenistä.