Kanada ottaa Suomesta mallia – kokeilee äitiyspakkauksia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa on jo vuodesta 1938 asti ollut käytössä äitiyspakkaus, joka sisältää noin 50 tuoreelle äidille ja vauvalle tarpeellista tuotetta. Useimmat äidit hakevat Kelan äitiysavustusta äitiyspakkauksen muodossa rahallisen korvauksen sijaan, sillä pakkauksessa monien tarpeellisten tuotteiden yhteenlaskettu arvo ja apu on enemmän kuin rahallinen 140 euron korvaus.

BBC ihmetteli aiemmin äitiyspakkauksen pahvilaatikkoa, jonka äiti moni muuttaa vaivattomasti vauvojen ensimmäiseksi kehdoksi. Suomalainen äitiyspakkaus sai maailmalla paljon julkisuutta, ja nyt Edmonton Journal kertoo Kanadan ottavan äitiyspakkauksen kokeiluun. Welcome to Parenthood -niminen tutkimus jakaa äideille Suomen äitiyspakkauksen kanssa lähes identtisen aloituspaketin tuoreille vanhemmille.

Äitiyspakkauksen tulee saamaan Albertassa 1.500 tuoretta äitiä. Kanadan versio äitiyspakkauksesta on laatikko, jonka sisällä on potkupuku, body, vaippoja, huopa, makuupussi, hoitoalusta, vauvan shampoo, kuumemittari ja kirja. Tuotteiden lisäksi laatikko on pehmustettu ja varustettu lakanoilla ja patjalla niin, että se soveltuu myös vastasyntyneen kehdoksi.