Älä näytä tyhmemmältä kuin olet – vältä näitä virheitä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tietynlaiset eleet, puhetyyli ja käytös viestivät muille tyhmyydestä ilman, että henkilö on edes tietoinen käytöksestään. Tavat saavat muut henkilöt näkemään toisen tietyllä tavalla, minkä vuoksi jokaisen kannattaa välillä kiinnittää huomiota siihen miten puhuu, elehtii puhuessaan tai millaista kieltä käyttää.

Business Insider kertoi yhdeksän asiaa, joiden vuoksi muut voivat pitää toista alitajuisesti tyhmempänä kuin mitä hän todellisuudessa on. Jokainen kohta on sellainen, jota pystyy parantamaan, minkä vuoksi listaus on monille hyödyllinen.

1. Pidät alkoholijuomaa kädessä valokuvissa

Tutkimuksen mukaan henkilö, joka pitää valokuvassa alkoholijuomaa kädessään, antaa tyhmän vaikutelman itsestään kuvaa katsoville henkilöille.

2. Sivistyssanojen käyttäminen ilman todellista syytä

Moni voi ajatella sivistyssanojen käyttämisen antavan heistä fiksun kuvan muille. Todellisuudessa se nähdään kuitenkin pätemisenä, jota pidetään merkkinä tyhmyydestä. Sivistyssanan käyttäminen silloin, kun sanalle on jokin ilmiselvästi helpompi synonyymi, pidetään merkkinä tyhmyydestä.

3. Sanojen ja sanontojen käyttäminen väärin

Ihmiset pitävät nopeasti tyhmänä henkilöä, joka käyttää tunnettuja sanontoja tai sanoja väärin tai väärässä asiayhteydessä.

4. Kävelytahti

Liian nopeasti tai liian hitaasti käveleminen antaa tyhmän vaikutelman. Porukassa liikkuessasi yritä kävellä samaan tahtiin muiden kanssa.

5. Katsekontaktin vältteleminen

Muut ihmiset pitävät tutkimuksen mukaan viisaana henkilöä, joka katsoo silmiin silloin kun hän puhuu. Katsekontaktin vältteleminen antaa sinusta toiselle huonon kuvan.

6. Kiroileminen töissä

2012 vuonna tehdyn kyselyn mukaan puolet ihmisistä pitivät tyhminä sellaisia ihmisiä, jotka kiroilivat töissä.

7. Vihainen ilme

Jos haluat näyttää muiden silmissä kiireiseltä, älä tee sitä ottamalla kasvoihisi vihaisen ja stressaantuneen näköistä ilmettä. Vihainen ilme, murjottaminen ja kulmien kurtistaminen välittyy muille ihmisille alitajuisesti viestinä siitä, että henkilö ei pärjää ja on hieman tyhmempi kuin muut.

8. Puhuminen monotonisesti

Monotonisesti puhuvat antavat itsestään tyhmän kuvan muille. Muista välillä jaksottaa puhetta, painottaa sanoja eri tavalla ja tauottaa lauseita korostaaksesi edellä sanotun asian merkitystä.

9. Neuvon ja avun pyytämisen vältteleminen

Tutkimuksen mukaan satunnaisesti neuvoa ja apua pyytävä työkaveri, joka keskustelee työtehtävistä muiden kanssa, näyttää muiden silmissä osaavammalta kuin se, joka ei pyydä muilta koskaan neuvoa.