Käytä paukkupakkaset hyödyksi – sulata pakastin ja tapa pölypunkit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa nautitaan parhaillaan paukkupakkasista, kun elohopea on laskenut monin paikoin alle -20 asteen. Pakastimissa on yleensä -18 astetta, joten nyt jos koskaan on oiva tilaisuus sulattaa ja pestä pakastin sekä tarvittaessa myös jääkaappi. Listasimme myös muita pakkasaikaan sopivia kodin tehtäviä.

Pakastimen sulattaminen ei välttämättä ole yksinkertaisin tehtävä, kun pakasteiden kylmäketjusta tulee pitää tarkoin huolta. Nyt kannattaa hyödyntää talvihallan kylmä jakso ja kiikuttaa kaikki pakasteet ulos pakastimen sulattamista ja pesua varten.

Kuurakelillä kannattaa lisäksi tuulettaa matot, sohvatyynyt, vuodevaatteet ja patjat, sillä pölypunkit kuolevat noin -18 asteen pakkasessa. Jos haluaa olla varma tuloksesta, tulee tekstiilejä pitää ulkona kaksi vuorokautta.

Raikuva pakkanen sopii erinomaisesti myös villavaatteiden raikastamiseen ja lampaantaljojen puhdistamiseen hangessa. Parvekkeella ja pihalla voi valmistaa myös kauniita jäälyhtyjä sekä puhaltaa saippuakuplia jääkoristeiksi.