Mies ripusti pekonia moskeijan ovelle – poliisi pidätti nopeasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Juutalaiset ja muslimit eivät syö sianlihaa, koska se kielletään sekä Vanhassa testamentissa että Koraanissa. Syy piilee sian kaikkiruokaisuudessa, jonka mukaan se on saatainen eläin. Nyt eräs neropatti päätti viedä sianlihaa moskeijan ovelle.

Las Vegasissa sijaitsevan Masjid-e-Tawheed -nimisen moskeijan ovenkahvoihin oli ripustettu pekonia roikkumaan. Las Vegas Reviewin mukaan pekonipilaa voidaan pitää viharikoksena, sillä sen on tarkoitettu hankaloittavan ja järkyttävän moskeijaan saapuneita rukoilijoita. Osa muslimeista ei halua edes koskea sianlihaan.

Sianlihan saastaisuuden taustalla saattaa olla lihan pilaantumisen riski tai se, että saastuneesta lihasta voi tulla sairaaksi. Kuitenkin sianlihaa on kartettu jo muinaisessa Egyptissä. Sianlihan valmistaminen ruoaksi on kuitenkin toisaalta edistänyt ihmiskunnan menestymistä ja antanut lajille lisää elinvuosia.