Napostelijan unelma? Älyjääkaappi avaa oven itsestään

Digi Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Annika Kela

Teknologiajätti LG Group on lanseerannut viime vuosina markkinoille valikoiman älyllisiä kodinkoneita, joista viimeisimpien joukkoon lukeutuu älyjääkaappi. Erilaisilla tunnistimilla varusteltu kaappi muun muassa avaa oven, kun sen edessä seisotaan.

Itsestään avautuvien ovien tarkoituksena on helpottaa tavaroiden laittamista jääkaappiin esimerkiksi silloin, kun purkaa ostoksia. Jääkaapin alaosassa on tunnistin, joka laukaisee avausmekanismin. Avautumisen lisäksi älyjääkaapin ovessa on myös toinen kiehtova ominaisuus.

Metro-lehden mukaan jääkaapin ovi muuttuu läpinäkyväksi, kun siihen koputetaan. Jääkaapin sisältöä on mahdollista tarkastella avaamatta ovea. Valmistajan mukaan tunnistimet on säädetty siten, että esimerkiksi lemmikit eivät voi avata ovea, vaikka ne päivystäisivät kaapin edessä. Uutuusominaisuuksien ansiosta jääkaapin edessä notkumisesta on tehty entistäkin helpompaa.