Spermakytkin ehkäisee lisääntymisen – vasektomia historiaan?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saksalainen keksijä on kehittänyt miehen siemenjohtimiin asennettavan kytkimen, jonka uskotaan korvaavan vasektomian tulevaisuudessa. Bimek SLV -implantti siten, että kun se kytketään päälle, se estää siittiöiden kulkeutumisen penikseen tehden miehestä tilapäisesti steriilin.

spermakytkin06012016

Kun kytkin on päällä, se ohjaa siittiöt takaisin kiveksiin eikä ejakuloidussa siemennesteessä ole siittiöitä. Keksijä Clemens Bimek uskoo, että Bimek SLV -implantti tulee mullistamaan maailman. Bimek on käyttänyt 5 miljoonaa euroa implantin kehittämiseen ja viimein se on valmis testattavaksi ihmisillä.

Daily Mail -lehden mukaan implanttia aiotaan testata 25 koehenkilöllä vuoden alusta. Implantin tarkoituksena on toimia väliaikaisena vasektomiana ja jos henkilö haluaakin jonain päivänä perheenlisäystä, voi kytkimen asettaa pois päältä.

Urologi Wolfgang Bühmann suhtautuu Bimek SLV -kytkimeen varauksellisesti, sillä hän epäilee kytkimen aiheuttavan arpikudosta siemenjohtimeen ja sen seurauksena miehestä saattaa tulla pysyvästi lisääntymisyvytön. Toistaiseksi implantin testaamisesta ei ole olemassa muita koetuloksia, kuin ne mitä keksijälle asennetusta implantista on saatu. Lääketieteen asiantuntijat odottavat jännityksellä koehenkilöiden testausjakson tuloksia.