Muista matkavakuutus! Näin valtavasti sairaalahoito maksaa ulkomailla

Matkailu · Annika Kela

Palveluiden ja tuotteiden vertailuun erikoistunut Finder.com.au-sivusto on selvittänyt missäpäin maailmaa turistit joutuvat maksamaan sairaalassa yöpymisestään eniten. Tulokset ovat osoittaneet, että matkavakuutuksen ottamatta jättäminen voi useissa maissa ajaa ihmisen vararikkoon, jos loman aikana joutuu hakeutumaan sairaalaan hoidettavaksi.

Vuosi toisensa jälkeen Yhdysvallat ovat pitäneet kärkisijaa korkeissa sairaalamaksuissa. Nyt siihen on tullut muutos, sillä Singapore on osoittautunut Yhdysvaltoja kalliimmaksi. Sairaalahoidon kattava matkavakuutuksen voi yleensä hankkia ennen lomalle lähtöä hintaan 15-100 euroa.

Finder-sivusto on listannut kalleimmat maat sen mukaan, kuinka paljon yöpyminen sairaalassa maksaa. Sairaalahoidon yöpymismaksuista laaditussa listassa ei ole otettu huomioon Euroopan maiden keskinäisiä sopimuksia sairaudenhoidon kattamisesta. Eurooppalaista sairaanhoitokorttia näyttämällä suomalaiset voivat saada korvausta sairaanhoitokuluista toisessa EU-maassa.

1. Singapore 580 euroa / yö2. Yhdysvallat 486 euroa / yö3. Hong Kong 466 euroa / yö4. Hollanti 433 euroa / yö5. Kanada 390 euroa / yö6. Iso-Britannia 365 euroa / yö7. Saksa 362 euroa / yö8. Ranska 334 euroa / yö9. Japani 327 euroa / yö10. Espanja 314 euroa / yö