Tutkimus: Paljon emojeita käyttävät ajattelevat eniten seksiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhä useammat älylaitteiden käyttäjät ovat alkaneet viime vuosina koristaa viestejään pienillä emoji-kuvilla. Runsain määrin emojeja käyttävät saattavat myös olla olla muita useammin kiimaisia, mikäli tuoreeseen tutkimukseen on uskominen.

Match.com-sivuston teettävän tutkimuksen mukaan paljon emojeja käyttävät ajattelevat seksiä enemmän kuin ne ihmiset, jotka eivät juurikaan käytä viesteissään pikkukuvia. Yli 5.000 kyselyyn osallistuneista noin 40 prosenttia emojeja käyttävistä ajattelivat seksiä useita kertoja päivässä. Vastaavasti emoji-kuvia vähiten käyttävien kerrotaan ajatelleen seksiä vain noin kerran päivässä.

– Emojien käyttäjät haluavat tehdä teksistään persoonallisempaa. Käytämme teknologiaa, joka tekee tunteiden ilmaisemisesta vaikeampaa, tutkimusta johtanut tohtori Helen Fisher teoretisoi Time-lehden mukaan.

– Hienovarainen vihjailu ei enää onnistu samaan tapaan kuin puhuessa. Niinpä olemme kehitelleet toisenlaisen tavan ilmaista tunteitamme, ja se on emojien käyttö, Fisher jatkaa.