Uusi alkuaine nimetään Lemmy Kilmisterin mukaan?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten Motörhead-yhtyeen nokkamiehenä tunnettu Lemmy Kilmister menehtyi 28. joulukuuta 70-vuotiaana. Rocklegendalle on sittemmin osoitettu kunniaa monenlaisin tavoin, ja nyt miehen mukaan halutaan nimetä alkuaine.

Alkuaineiden jaksolliseen järjestelmään lisättiin hiljattain neljä uutta alkuainetta. Nyt verkossa on aloitettu kampanja, jossa väliaikaisen ununoktium 118 -nimen saanut alkuaine halutaan nimetä uudelleen edesmenneen Lemmyn mukaan.

Change.org-käyttäjä John Whiten aloittama adressi on kerännyt jo yli 73,000 allekirjoitusta 75,000 nimen määränpäästä. Whiten mukaan allekijroituksia oli vain noin 30 kappaletta, kunnes Guns N’ Rosesin Duff McKagan mainosti adressia Twitter-tilillään.

– Palaute on ollut kannustavaa niin rock-fanien kuin tiedeyhteisönkin tahoilta, John White paljastaa Mashable-sivuston mukaan.

– Tämä on hyvä tilaisuus luoda Lemmylle varmasti pysyvä perintö. Jos alkuaine saa jonkin nimen, miksi se ei voisi olla Lemmium?, mies jatkaa.