6 yksinkertaista niksiä – näin koti pysyy siistinä pidempään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni toivoisi pystyvänsä pitää kodin siistimpänä ja tavarat ojennuksessa pidempään. Kiireen keskellä järjestelmällisyys saattaa kuitenkin kärsiä ja imuri jäädä kaapin perälle liian pitkäksi aikaa. Mitä pidempi tauko siivoamisessa on sitä haastavampaa se on jälleen aloittaa.

Huffington Post kertoi Martha Stewartin parhaat vinkit siihen, miten kodin pystyy helpommin pitämään siistinä. Alla olevien kuuden neuvon avulla koti pysyy siistinä pidempään eikä siivoamisen aloittaminen välttämättä tunnu enää niin ylitsepääsemättömän vaikealta.

1. Petaa sänky

Pedattu sänky aloittaa päivän siistimmin ja huolitellummin. Pedatun sängyn näkeminen saa huoneen tuntumaan muutenkin siistimmältä.

2. Järjestele päivittäin

Aina kun lähdet huoneesta vie sieltä pois jotakin, joka ei kuulu sinne. Tavaroiden vieminen oikeille paikoille saa siisteyden säilymään pidempään.

3. Lajittele posti

Katso päivittäin tullut posti ja lajittele se heti tärkeisiin laskuihin, luettaviin lehtiin ja roskaposteihin. Älä anna tarkastamattoman lehtipinon kasaantua eteisen pöydälle tai lattialle.

4. Siivoa samalla kun laitat ruokaa

Pese ruoanlaiton yhteydessä käyttämäsi astiat ja työvälineet heti.

5. Pyyhi tahrat ja läikät kun ne ovat vielä märkiä

Pyyhi tasoille ja lattialle läikytetyt tahrat tuoreeltaan. Kuivuttua ne on vaikeampi poistaa ja pyyhkimisen sijaan niitä tulee liottaa ja hangata.

6. Lakaise keittiön lattia

Lakaise keittiön lattia joka päivä viimeisen ruokailun jälkeen. Keittiön lattia tulee nopeiten likaiseksi ja lattialle pudonneet asiat ovat yleensä myös sellaisia, jotka tarttuvat pintoihin ellei niitä pyyhitä heti pois.