Flunssan hoitoon erikoinen poppakonsti: ”Vicks VapoRubia jalkoihin!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Syksyn pahimmasta flunssakaudesta lähtien sosiaalisessa mediassa on levinnyt poppakonsti, jonka nimeen monet käyttäjät vannovat. Ihmiset ovat suositelleet flunssaan sairastuneita kokeilemaan Vicks VapoRubia.

Sen sijaan, että käyttäjät hieroisivat Vicksiä rintakehälle, ovat he testanneet salvan hieromista jalkapohjiin ennen nukkumaanmenoa. Monet flunssaan sairastuneet ovat todenneet sen lievittävän flunssan oireita merkittävästi. Jalkapohjissa kuumottava salva on auttanut käyttäjiä nukkumaan paremmin ja se puolestaan on edistänyt yskän ja nuhan paranemista.

Daily Mail -lehden mukaan poppakonstille ei ole tieteellisiä perusteita ja sen testaamiseen kannattaa suhtautua varauksellisesti. Salvan hieromisella jalkoihin ei ole todettu olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia, joten sitä on turvallista testata. Kenties jalkoihin hierottu VapoRub jopa auttaa flunssan päihittämisessä.