Lapset eivät noteeraa ihonväriä – tyttöjen nukkevideo osoittaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkijat ovat yrittäneet selvittää, että onko ihmisissä rasistisia piirteitä jo syntyessään. Osa voi olla sitä mieltä, että ihmiset näkevät automaattisesti eri näköisen ihmisen poikkeavana, kun taas toiset voivat ajatella, että rasismi on kiinni yhteiskunnasta, kulttuurista ja kasvatuksesta.

YouTube-videolla nähdään nyt kaksi tyttöä, jotka ovat onnellisia saatuaan joululahjaksi uudet nuket. Nuket ovat väriltään tummaihoisia, mutta tytöt eivät kiinnitä ihonväriin mitään huomiota. Äiti on kuvannut tyttäriään videolle ja kysynyt heiltä minkä vuoksi he pitävät uusista nukeistaan niin paljon.

Äiti kysyy tyttäriltä hieman johdattelevasti mikä nukeissa ja niiden ulkonäössä on ihaninta. Vihjailuista huolimatta lapset eivät kommentoi ihonväriä sanallakaan vaan ovat innoissaan siitä, että nukeilla on kauniit hiukset, silmät, suut ja hyvät vaatteet.