Mumbain slummista suunnitellaan turistikohdetta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Köyhyydessä riutuvasta Dharavin kaupunginosasta suunnitellaan turistinähtävyyttä Mumbaissa, Intiassa. Aasian suurin slummi on tullut monille tutuksi muun muassa hittielokuvasta Slummien miljonääri.

Turistikierrosten suosio Dharavissa on ollut viime vuosina kasvussa ja slummissa asuville ihmisille on tarjoutunut mahdollisuus työskennellä turistibisneksessä. Mumbai haluaa tarjota turisteille yhä aidomman slummikokemuksen opastettujen kierrosten ja slummissa järjestettyjen erilaisten workshop-harrasteaktiviteettien avulla.

Slummien miljonääri -elokuva on vilkastuttanut turismia Dharavissa ja yhä useampi on kiinnostunut ihmisten elämästä slummissa. Niinpä alue tulee saamaan pian ensimmäisen museonsa.

Daily Mail -lehden mukaan Dharavissa avataan helmikuussa maailman ensimmäinen slummimuseo, jossa esitellään muun muassa kierrätetyistä raaka-aineista valmistettuja astioita ja tekstiilejä. Ensimmäistä näyttelyä esitellään museossa kahden kuukauden ajan. Turistikierroksista ja näyttelyistä saatavilla tuloilla autetaan slummissa asuvia asukkaita.